4. Su Kuyusu
Su kuyusu çalışmalarımız devam ediyor
76%
Vacip, Şükür, Adak ve Akika kurban bağışlarınızı yapabilirsiniz.
Ramazan ayında Zekat/Fitre bağışlarınızı yapabilirsiniz.
SAYEnizde ihtiyaç sahipleri suya kavuşuyor.
Eğitim Projesine destek olabilirsiniz.
https://www.sayedernegi.com/wp-content/uploads/2021/05/saye.mp4
RAMAZAN
SAYE DERNEĞİ, RAMAZAN BOYUNCA 2 KITA 22 ÜLKEDE MAZLUM KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLDU
Fıtır sadakası, ramazan ayının sonuna yetişen ve temel ihtiyaçlarından başka en az nisab miktarı bir mala sahip bulunan her müslümanın vermesi gereken bir sadakadır.
Zekât, dinen zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda (nisap) mala sahip olan kimselerin Allah rızası için muayyen kişilere vermesi gereken belli miktarı ifade eder.
İftar; Oruç tutan bir Müslümanın, güneşin ufukta kaybolmasından ve tamâmen batmasından sonra bir şey yiyerek veya içerek oruç açmasına denir.
Su kuyusu çalışmalarımız devam ediyor
76%
Katarakt projemiz tüm hızıyla devam ediyor
31%
Yetim projemiz tüm hızıyla devam etmektedir
82%
Kumanya projemiz devam ediyor
20%
Bayram kıyafeti projemiz devam ediyor
77%
Sizden Gelen
Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.
Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır.Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.
1) Fakirler: Dini ölçülere göre zengin sayılmayan, nisap miktarı kadar malı olmayan kimseler.
2) Yoksullar: Hiçbir şeyi olmayanlar.
3) Borçlular: Borcundan fazla nisab miktarı mala sahip olmayanlar.
4) Yolcu: Memleketinde malı olduğu halde yolda parasız kalan, elinde bir şey bulunmayan kimselerdir. (Bunlara memleketlerine varacak kadar zekat verilebilir.)
5) Allah Yolundakiler: Bunlar cihad veya hac için yola çıkıp parasız kalanlar ile işini gücünü bırakıp kendisini ilme vermiş olan kimselerdir.
Zekat hesaplaması kişilerin malının 40’da birine denk gelir. 40 TL’si olan bir kişinin 1 TL’sini ihtiyacı olan kişilerle paylaşması gerekir. Zekat, İslam dininde zenginlik ölçüsünde kabul edilen mala sahip olan kişilerin Allah rızası için ihtiyacı olan kişilere verdikleri miktarlara karşılık gelen yardımdır.
Görüşleriniz.
Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Başarılarınızın devamını diliyorum.Allah hayrınızı kabul etsin.
Saye Derneğine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Allah sizlerden razı olsun
SAYEnizde yardıma muhtaç insanların yüzü gülüyor
SAYE’den
Haberler3 Nisan 2021